24 Nisan 2009 Cuma

Bu Senede Başkası Olsun


Fransa Lig 1 'in önemli karşılaşmalarından bi tanesi Lyon-PSG maçı. Skor 0-0 iki takımında işine yaramadı bana göre bu saatden sonrada Lyon'un pek bi şampiyonluk şansı kalmadı PSG içinse geçen seneye göre cok daha iyi bir sezon ve umut dolu bi gelecek sezon.

Maç boyunca mücadele vardı üzerinde konusmak istediğim bir kaç konu var öncelikle Juninho Pernambucano!

2001-2002 Sezonundan beri Lyon takımında ve o sezondan beri şampiyon oluyo Lyon. 1975 doğumlu Juninho artık eskisi kadar zinde değil belki ama onu izlemek hala keyif veriyor insana. Eskiler anlatır şöyle futbolcuydu böyle futbolcuydu işde bizde Juninho'yu anlatıcaz frikikleri ayrıca bi Üniversitede ders olarak verilebilir vuruşları fizikciler tarafından araştırılabilir ama herşey bi yana kaptan hala ilk günkü gibi 'savaşıyo!'

Birde sahada bir futbolcu vardı Anthony Mounier henüz 21 yaşında ve bu maçda izlemesi keyif veren başka bir futbolcuydu ilerde onunda yolu açık olabilir yada Juninho gibi kaptan olup yıllarca Lyon'a hizmet verebilir.

Birde maçın spikeri vardı ki onuda ayrıca tebrik etmek lazım son günlerde önce Star daha sonra NTV Spor'da -Ercan Taner'in yanındaki spiker- sağolsunlar maç keyfi diye birşey bırakmadılar bugünkü maçda Kanal A spikerlerini tebrik etmek lazım yerinde ve gereğince konuştular fazla bilgilerle izleyiciyi yormadılar.


Son olarak Fransada bugün oynanan maçdan sonra puan durumu. Lyon'un işi zor gerçekden ama imkansız değil son yıllarda sürekli şampiyon olmaları iştahlarını biraz azaltmış olabilir ama yinede şampiyonluk için uğraşcaklardır son maça kadar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder